AanJager Coaching
Zakelijk

Binnen AanJager Coaching maken we onderscheid in particuliere-persoonlijke- en zakelijke trajecten. Op deze pagina gaat het over de zakelijke kant. Wat is er mogelijk qua begeleiding op macro, meso en/of microniveau. Hierbij denk ik aan ondersteuning van directie, managementteams, teams van medewerkers en individuele medewerkers.

Er is veel mogelijk op het gebied van training en coaching binnen organisaties. Ik heb zeer ruime ervaring in het begeleiden van (management)teams. Regelmatig ging het over het implementeren van de missie en visie van het managementteam op de werkvloer. Soms moest die missie en visie eerst nog (opnieuw) onderzocht worden. Welke waarden zijn voor ons van belang als organisatie. Welke kernwaarden staan centraal. Wat willen we uitstralen naar de klant. Als je als managementteam of directie deze zaken uitzoekt, wordt het steeds meer van jou. Jouw missie, visie en kernwaarden zitten als het ware in jouw DNA, zoals je dat ook graag zou willen voor jouw organisatie. Vaak zag ik dat er wel een duidelijke visie was van het management, maar dat dit nog niet gedragen werd door de medewerkers. Simpelweg omdat het nog niet hun eigen DNA was geworden. Soms konden ze een paar kernwaarden opnoemen van de organisatie, maar wat daarachter zat was niet bekend.

Zo gaat het vaak. Het is ook gewoon hard werken een bedrijf runnen. Mijn ervaring is dan ook wanneer iemand van buiten de organisatie kan ondersteunen in het creëren van draagvlak en het eigen maken van het ‘DNA’ van de organisatie, je heel snel hele grote stappen kunt maken als bedrijf. Ook in je sollicitatieprocedures kun je er dan rekening mee houden of iemand past binnen je visie en dit ‘DNA’ al persoonlijk met zich meedraagt. Dat laatste scheelt een hoop werk.

Trajecten

Ook trajecten waarbij teams beter leren samenwerken, effectiever leren communiceren en/of meer resultaat moet worden behaald, vallen binnen mijn expertise.  Ik kan als trainer hierbij net die impuls geven, waardoor (soms al lang bestaande) teampatronen worden doorbroken en er ruimte ontstaat om nieuwe “wegen” aan te leren.

We kijken met elkaar wat er nodig is, waar wil je naartoe, wat zou de uitkomst moeten zijn van een training en/of coachtraject.

Het is van belang om mensen hun eigen kracht te laten ontdekken binnen het team, om vervolgens de samenwerking te bevorderen en zo te werken aan een optimale teamdynamiek. Te vaak heb ik gezien dat niet de juiste mensen op de juiste plekken zitten. Een divers team is een geschenk, want dat betekent dat men elkaar kan aanvullen en van elkaar kan leren. Een cultuur van elkaars sterkten waarderen en daar gebruik van maken.

Team Training

Teamtrainingen worden altijd op maat gemaakt en toegespitst op de specifieke behoeften binnen een organisatie of team, denk hierbij ook aan de volgende thema’s:

 • Feedbacktraining
 • Teambuilding: optimaal samenwerken
 • Teambuilding: effectief communiceren
 • Op zoek naar de gezamenlijke visie en missie
 • Welke kernwaarden verbinden ons
 • Draagvlak creëren
 • Teambuilding: de juiste persoon op de juiste plek
 • Ziekteverzuim
 • Hoe houd je je team gemotiveerd en geïnspireerd

Ook bied ik trainingen/workshops aan voor kleinere groepen mensen met betrekking tot onder andere de volgende onderwerpen:

 • Projectmatig werken
 • Sollicitatietraining
 • Timemanagement
 • Assertiviteitstraining
Een andere manier van denken

Bovendien bied ik individuele coaching “on the job”.

Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een medewerker niet lekker in zijn/haar vel zit en daardoor niet optimaal functioneert. Dit heeft vaak effect op de output van die persoon en beïnvloedt ook wellicht andere collega’s. Soms kan het dan goed zijn om die persoon een coachtraject aan te bieden. Op die manier kan die medewerker door de individuele begeleiding sneller aan de slag met de problematiek waar hij/zij tegen aanloopt om daarna zijn/haar kwaliteiten te (her) ontdekken en daardoor weer op een positieve manier spoedig terugkomen in het werkproces. Dit geldt uiteraard voor meerdere zaken waar individuele medewerkers tegen aanlopen, ziekteverzuim, re-integratie trajecten en loopbaan uitdagingen kunnen o.a. net zo goed redenen zijn om een individueel coachtraject in te zetten.

Wij geloven niet in eindeloze trajecten. We zijn ervan overtuigd dat het dan niet meer gaat over de kern van de zaak. Dit geldt zowel voor de trainingen, workshops als coachtrajecten. Niet in oude vuilniszakken van het verleden spitten. Wel even kort kijken en met name erkennen wat er is geweest en dan verder. Wat werkt wel voor jouw organisatie en voor jou als medewerker.

Ook bestaat de mogelijkheid tot een aantal sessies professioneel advies. Neem contact op voor meer informatie.

Meer informatie?
Laat een bericht achter, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op en bespreken we jouw wensen.

  Adres:

  De Genestetstraat 10

  2612 RM

  Delft

  Telefoon:  +31 (0)15 889 69 63

  bb

  KvK: 65974344

  © Copyright 2020 AanJager Coaching
  Privacy Instellingen
  Wanneer u onze website bezoekt, kan het zijn dat we informatie opslaan, meestal in de vorm van cookies. Het blokkeren van onze cookies kan van invloed zijn op het juist functioneren van de site en de mogelijkheden die we bieden.
  X