AanJager Coaching
Jong volwassenen 16-25 jaar

Een individueel traject waarbij je jouw kwaliteiten verder kunt ontwikkelen.

je leeftijd en jij

Geen kind meer. Zeker als je 18 wordt ben je al volwassen. Of ben je pas volwassen als je 21 bent? Of 25 jaar, want dan is je brein pas volgroeid. Tja, er valt veel over te discussiëren maar feit is gewoon dat de één met 16 jaar al volwassen acties laat zien door bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheden te nemen, eigen geld te verdienen of een eigen woonplek te hebben. De ander heeft meer tijd nodig om al deze verantwoordelijkheden op te pakken en komt er net zo goed misschien als hij of zij 24 jaar is. En als we even denken aan de “echte” volwassenen, die van 30, 40 of 50 jaar. Gedragen die zich altijd volwassen? Wat is dan volwassen gedrag?

Dus heb ik Wikipedia geraadpleegd: “Over het algemeen is een volwassene een individu dat zichzelf in het leven kan redden. Biologisch gezien is een volwassene of adult volgroeid en geslachtsrijp. Bij mensen wordt in een juridische context het begrip “meerderjarig” gebruikt”

Uhhh, dat is best een ruime definitie nietwaar?!

Wat ons betreft gaat het gewoon om JOU. Jij valt in deze categorie en deze categorie kenmerkt zich vooral door meer verantwoording. Je kunt je niet meer zo makkelijk achter je ouders of verzorgers verschuilen.

Sommigen van jullie vinden dit een heerlijke fase, want je krijgt vaak meer vrijheid en meer beslissingsbevoegdheid. Nu kan je eindelijk gaan doen wat JIJ wil doen. Voor anderen is al die vrijheid en verantwoordelijkheid eigenlijk een beetje veel. Hoe combineer je studeren met een bijbaan of werk met verantwoordelijkheden, een plek om te wonen, een woonplek die je zelf moet schoonhouden, het zien van je vrienden, vrienden die misschien in andere delen van het land gaan wonen om daar te studeren en/of werken, contact blijven houden met je familie, je eigen financiën beheren, boodschappen doen, jezelf blijven verzorgen… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het kan soms meer van je vragen dan je op dit moment kan handelen. En dat is niet raar! Wat een enorm verschil met de fase hiervoor, waarbij je je ouders misschien wel eens zat was, maar ze waren er wel.

Hoe zit dat met gevoelens?

In onze praktijk komen veel jongvolwassenen uit deze categorie. DUS…Je bent niet de enige!

Hieronder staat een rij voorbeelden opgenoemd, waar zij tegenaan lopen, maar het kan voor jou ook iets heel anders zijn.

Ken je dat, dat je:

 • Soms nog wat zelfvertrouwen mist om bepaalde dingen aan te gaan?
 • Het nog niet altijd zo makkelijk vindt om bepaalde keuzes te maken, bijvoorbeeld het kiezen van een studierichting? Of erachter komen dat het toch niet de juiste studie was, die je had gekozen?
 • Je werkt omdat je nou eenmaal geld moet verdienen om te leven, maar het eigenlijk geen echt leuk werk is en je er het liefste zo snel mogelijk mee zou willen stoppen? Maar ja hoe met het dan met die financiën en weet je wel wat je dan wel wil?
 • Of andere keuzes die je tegenkomt op dit moment, veelal keuzes die je ineens zelf moet maken. Zo zonder je ouders of verzorgers in de buurt. Vaak zijn er wel vrienden en/of kennissen die met je willen meedenken, maar denken die aan jouw belang of toch meer aan hun eigen belang. Wie kan je hierin vertrouwen?
 • Zo kan nadenken over wat je nou eigenlijk verder nog wil in je leven?
 • Op zoek bent naar je eigen identiteit? Je eigen persoonlijkheid?
 • Op zoek bent naar je authenticiteit? Wat onderscheidt jou van anderen?
 • Nog specifieker aan het ontdekken bent wat je sterke en minder sterke kanten zijn?
 • Nog zo op zoek bent naar wat je kwaliteiten nu werkelijk zijn? En hoe je die uit kunt bouwen?
 • Vaak wel weet wat jouw valkuilen zijn, maar nog niet zo goed weet wat je hiermee kunt doen?
 • Erachter komt dat sommige waarden en normen van je ouders, familie, vrienden en/of docenten of bazen in het bedrijf waar je werkt niet overeenkomen met die van jou?
 • Bepaalde verantwoordelijkheden best pittig vindt?
 • Weleens alleen/eenzaam kan voelen?
 • Je wellicht twijfelt over je geaardheid?
 • Uiterlijk niet altijd overeenkomt met de binnenkant?
 • Steeds meer je mening over allerlei zaken aan het ontwikkelen bent?
 • Af en toe zo’n onrustig lijf hebt?
 • Of een vol hoofd hebt, soms vol met allemaal gedachten en soms vol met al die verantwoordelijkheden en maken van keuzes?
 • Wat perfectionistisch van aard bent en dat dat niet altijd voor je werkt?
 • Je wat chaotisch van aard bent en dat dat niet altijd helpt?
 • Soms sombere gedachten hebt?
 • Het soms best lastig vindt om met je emoties om te gaan bij bijvoorbeeld verlies of rouw?
 • Op zoek bent naar een balans van inspanning en ontspanning?
Hoe is dit voor jou? Staan er dingen bij die je herkent? Of is er bij jou iets anders? Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal!

Wie ben ik?

Ik werk met jongvolwassenen door samen doelen vast te stellen:

 1. Wie ben ik?
 2. Hoe werk ik?
 3. Wat heb ik nodig?

Samen hebben we het er steeds over of we nog op de goede weg zijn of dat we misschien iets moeten bijstellen.

Wanneer je bij mij komt gaat het om jou, om wie je bent, om wat je doet en om wat jij nodig hebt.

Als je wil weten wat ik voor je kan betekenen, kun je het beste even contact met mij opnemen, dan spreken we iets af en dan kletsen we gewoon eerst even. Dan leer je mij ook gelijk een beetje kennen en kun je zien of wij het met elkaar kunnen vinden, of misschien wel niet, dat is ook okay. Soms heb je een ‘klik’ met iemand en soms niet. Natuurlijk ga ik er van uit dat die klik er wel is. Onderaan deze pagina staat hoe je contact met me op kunt nemen.

Door je leeftijd ben je je steeds meer bewust van de dingen die gebeuren. Dingen om je heen en ‘dingen’ van jezelf en bovendien zoals ik al zei heb je meer verantwoordelijkheden te dragen, de wereld is groter dan het stukje waar je tot nu gebruik van hebt gemaakt.  Ik vind het dan zo fijn om je juist nu in je leven tools (gereedschap voor je brein) aan te reiken die je helpen om de voor jou goede beslissingen te kunnen nemen. Middelen die je de rest van je leven kunt gebruiken, op elk gewenst moment.

Ben jij er klaar voor om jezelf (nog) beter te leren kennen? Nog beter te weten wie je bent, wat jij wil, wat jij belangrijk vindt en wat je hiervoor nodig hebt? Dan ben je meer dan welkom!

Meer informatie?
Laat een bericht achter, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op en bespreken we jouw wensen.

  Adres:

  De Genestetstraat 10

  2612 RM

  Delft

  Telefoon:  +31 (0)15 889 69 63

  bb

  KvK: 65974344

  © Copyright 2020 AanJager Coaching
  Privacy Instellingen
  Wanneer u onze website bezoekt, kan het zijn dat we informatie opslaan, meestal in de vorm van cookies. Het blokkeren van onze cookies kan van invloed zijn op het juist functioneren van de site en de mogelijkheden die we bieden.
  X
  X
  X
  X