AanJager Coaching
Kinderen van 4-11 jaar

Een individueel traject waarbij ouder en kind zich verder kunnen ontwikkelen.

je leeftijd en jij

Je leeftijd is niet bepalend, misschien past de pagina “jongeren” meer bij je, dan lees je dat gewoon. Het staat allemaal niet zo vast, daar houd ik niet zo van. Het zegt toch niets als je bijvoorbeeld 10 jaar bent. Je hoort in het ‘hokje’ kinderen maar omdat je bijvoorbeeld al naar de middelbare school gaat, past dat ‘hokje’ helemaal niet bij je. Dan heb je vast meer herkenning bij de pagina jongeren. Of dat je 12 bent en nog helemaal geen behoefte hebt aan serieus gedoe. Je hebt toch een jaartje overgedaan op de basisschool, dan lees je gewoon hier mee.

Ook is er natuurlijk een enorm verschil tussen een kind van 4 en van 11. Altijd zal de aanpak dus gericht zijn op jou. Om wie je bent, om wat je doet en om wat jij nodig hebt.

Misschien herken je niets van onderstaand rijtje, dat is helemaal niet erg. Sterker nog, het kan zelfs heel goed kloppen, want ik kan hier natuurlijk nooit alles opschrijven, dat zouden veel te veel bladzijdes worden.

Als je wil weten wat ik voor je kan betekenen, kun je het beste samen met je ouders contact met mij opnemen, dan spreken we iets af en dan kletsen we gewoon eerst even. Dan leer je mij ook gelijk een beetje kennen en kan je zien of wij het met elkaar kunnen vinden, of misschien wel niet, dat is ook oké. Soms heb je een ‘klik’ met iemand en soms niet. Natuurlijk ga ik er van uit dat die klik er wel is. Hieronder kun je nog meer informatie vinden. Over hoe het zit met gevoelens en wie ik ben.

Hoe zit dat met gevoelens?

Hieronder volgt een rijtje met allerlei gevoelens. Maar wees niet bang, het zijn voorbeelden en jij zult zeker niet van alles last hebben.

 • Soms wat verlegen kan zijn en dat dat soms onhandig is, als je eigenlijk wat zou willen vragen aan de juf of aan de moeder van een vriendje of aan iemand die je nog niet zo goed kent?
 • Af en toe zo’n onrustig lijf hebt? Van die wiebelende benen of armen? En in de klas eigenlijk stil moet zitten?
 • Een vol hoofd hebt, soms vol met allemaal gedachten en soms vol met dingen waarvan je niet eens precies weet wat het is?
 • Soms denkt dat je iets echt niet kan, ook al denkt je vader, moeder of de juf dat je het wel kan?
 • Het lastig kan vinden om vriendjes te maken?
 • Niet altijd veilig genoeg voelt om de dingen te doen die je wil doen?
 • Je je niet altijd kunt concentreren, terwijl je dat wel zou willen?
 • Je regelmatig afgeleid raakt door geluiden of bewegingen die in je omgeving (of verder weg) plaats vinden?
 • Het soms moeilijk is om naar de meester of juf te luisteren?
 • Het nog niet zo makkelijk vindt om iets te delen?
 • Als je iets doet, het wel heel graag heel goed wil doen?
 • Als je iets tekent, schrijft, maakt, het nooit zo (mooi) wordt als je had gedacht?
 • Je soms zo kan vervelen?
 • Je het gevoel hebt dat je minder slim bent dan je klasgenoten?
 • Soms zo verdrietig, boos, teleurgesteld bent en dat je dan niet zo goed weet hoe je dan moet reageren?
 • Heel verdrietig bent omdat iemand is doodgegaan, die je heel goed kende, of waar je heel veel van hield?
 • Niet zo goed weet hoe je met gevoelens om moet gaan die je hebt als er iemand ziek is of is doodgegaan?
 • Soms niet zo goed weet wat “echt” is en wat “fantasie”?
 • Het soms heel spannend kan vinden in het donker of alleen?
 • Gewoon graag bij papa en/of mama wil blijven en liever niet bij ze weg wil gaan?
Hoe is dit voor jou? Staan er dingen bij die je herkent? Of is er bij jou iets anders? Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal!

Wie ben ik?

Ik werk met kinderen door, bij de start, samen een weg te tekenen op een flap-over, dat is de weg die we willen afleggen, in ieder geval komen de volgende punten (dat zijn zijwegen) aan bod:

 1. Wie ben ik?
 2. Hoe werk ik?
 3. Wat heb ik nodig?

Tussendoor stellen we doelen en hebben we het er met elkaar over hoe dat doel gehaald kan worden. Tijdens het coachtraject, “een chique woord voor dat je een aantal keer bij mij langs komt om te kletsen, spellen te doen, te tekenen”, werken we samen om jou te helpen dat je je zo lekker mogelijk voelt. Iedere keer dat je komt doen we wat anders en het is nooit saai. Voor de kinderen die wat ouder zijn, zorg ik er altijd voor dat het niet kinderachtig wordt, want dan is de lol er zo vanaf. Dan maken we jouw doelen bijvoorbeeld niet op een weg maar op een andere manier. Ik heb heel veel verschillende manieren en middelen om te werken met kinderen en jongeren, zodat er altijd iets passend is.

Na twee afspraken samen met jou (waarbij je ouder(s) trouwens in de wachtkamer kunnen wachten met een lekker kopje koffie of thee) maak ik een afspraak met je ouders. Zij vinden het soms ook fijn om even te praten en te leren, net als jij dan aan het doen bent. Daarna maken we weer twee afspraken met elkaar. Dan weer een met je ouders en op dat moment bepalen we met elkaar hoe en op welke manier we doorgaan of klaar zijn. Ik houd niet van heeeel veeel afspraken, omdat ik denk dat dat niet helpt. Dan wordt het teveel.

Als je alvast wil zien hoe ik er uit zie of hoe de ruimte eruitziet, dan kun je op deze website veel foto’s van mij en mijn ruimte vinden. Vaak is het dan minder spannend om te komen. Ik wil zelf ook altijd graag weten als ik naar iemand toe ga, hoe die plek en de persoon eruitzien. Misschien maakt het jou helemaal niet uit, dat is natuurlijk ook goed. Dan zien we elkaar gewoon als we hebben afgesproken.

Als je voordat je naar me toekomt eerst een vraag of vragen hebt kun jij, of je ouders, mij mailen of bellen. Doe dat vooral, zeker als het alsmaar in je hoofd blijft zitten!

Meer informatie?
Laat een bericht achter, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je ouders op en bespreken we jullie wensen.

  Adres:

  De Genestetstraat 10

  2612 RM

  Delft

  Telefoon:  +31 (0)15 889 69 63

  bb

  KvK: 65974344

  © Copyright 2020 AanJager Coaching
  Privacy Instellingen
  Wanneer u onze website bezoekt, kan het zijn dat we informatie opslaan, meestal in de vorm van cookies. Het blokkeren van onze cookies kan van invloed zijn op het juist functioneren van de site en de mogelijkheden die we bieden.
  X