AanJager Coaching
Advies

Hierbij bied ik ondersteuning door het geven van goed onderbouwd advies in zowel persoonlijke- als zakelijke situaties.

Advies ten aanzien van persoonlijke situaties

Soms is het fijn als iemand gewoon even met je meedenkt. Dat je al zo lang met iets bezig bent en even niet verder komt. Of er zo diep inzit dat je eigenlijk te moe bent om nog goed na te denken laat staan nieuwe oplossingen te bedenken. Over het algemeen zijn mensen jou al voorgegaan in het probleem waar jij tegenaan loopt. Zonde dus om het wiel opnieuw uit te vinden.

Als adviseur reiken we je een aantal ideeën aan en denken we met je mee. Soms flink “out of the box”, zodat jij het daarna jou eigen kan maken. Ook hebben we vaak materialen en hulpbronnen die ondersteunend kunnen zijn.

Advies ten aanzien van zakelijke situaties

Het kan soms prettig zijn om gewoon eens met iemand te “sparren” om zo meer inzicht te verkrijgen in de situatie

En…

Soms heb je meer behoefte aan gericht professioneel advies

Dit is beide mogelijk!

Advies
Persoonlijk
Mijn doel is dat jij de hulp krijgt die écht bij je past, zodat je er daadwerkelijk iets aan hebt.

Soms is het fijn als iemand gewoon even met je meedenkt. Dat je al zo lang met iets bezig bent en even niet verder komt. Of er zo diep inzit dat je eigenlijk te moe bent om nog goed na te denken laat staan nieuwe oplossingen te bedenken.

Het gaat wat mij betreft over nagaan waar jij het meeste baat bij hebt, ten aanzien van persoonlijke ontwikkeling en passend bij jouw vraag. Dat kan bij mij, bij AanJager Coaching zijn, in de vorm van coaching met de verschillende methodieken waar ik mee werk. Het kan ook zijn dat ik je adviseer om ook eens na te denken over andere opties. Er liggen hiervoor verschillende vragen al hulpmiddelen en ideeën op de plank. Zonde om dan zelf opnieuw te gaan zoeken. Als adviseur zijn we er om dit toe te spitsen op jouw vraag. Ook wijzen we je soms de weg naar plekken waar je de juiste informatie kan halen, mochten wij er niet over beschikken. We hebben een overzicht van hulpverleners in de omgeving die verschillende kanten belichten van persoonlijke ontwikkeling. Met hen werk ik samen en weet dus zeker dat zij echt kwaliteit leveren. Denk aan een haptonoom, psycholoog, lichaamswerker etc. Zo beschikken we ook over links naar lotgenoten contact of bijvoorbeeld Pharos; een vereniging voor ouders van hoogbegaafde kinderen en zo nog veel meer. Veel content hebben we zelf gemaakt. We hebben bijvoorbeeld boekenlijsten over hoogbegaafdheid en systemisch werk. Uiteraard beslis jij wat bij jou past! Mijn doel is dat jij de hulp krijgt die écht bij je past, zodat je er daadwerkelijk iets aan hebt.

Ook zijn er een aantal specifieke onderwerpen waar ik advies in geef:

 • Advisering van ouders en/of verzorgers bij opvoeding van hoogbegaafde kinderen.
 • Advisering van ouders en/of verzorgers bij opvoeding van kinderen met speciale behoeften.
 • Inmiddels heb ik al heel wat scholen (leerkrachten, directies, remedial teachers enz.) advies gegeven met betrekking tot beelddenken, hoogbegaafdheid, leren leren, depressie, ADHD en ADD, en leerproblematiek. Dit gaat heel erg in samenspraak! De school gaat over de didactiek en ik kan ondersteunen hoe specifieke behoeften van kinderen zich soms uiten (waar het soms echt heel erg onzichtbaar kan zijn en echt niet aan de oppervlakte in hun gedrag ligt) en wat er dan mogelijk nodig is. Ook leg ik vaak uit wat er in het brein van een kind gebeurt en hoe je dat kunt herkennen. Zie voor bovenstaande voorbeelden ook de tab: OUDERS & KINDEREN.
 • Pubers die waar dan ook tegen aanlopen. Het is voor jongeren soms echt een hele lastige levensfase, dat is medisch (bijvoorbeeld de groei van je brein, hormonen e.d.), psychologisch en sociaal verklaarbaar. Ik kijk met pubers (vaak de eerste keer samen met hun ouders, afhankelijk van leeftijd en verantwoordelijkheid) naar de hulpvraag. Samen kijken we naar waar de behoeften liggen. Ik geef o.a. uitleg over het brein in deze levensfase en naar wat je nu wellicht nodig kunt hebben. Vervolgens denk je daar eens rustig over na en hebben we het (na één of een paar nachten erover slapen) nog een telefonisch gesprek over wat het vervolg zou kunnen zijn. Zie ook de tab: COACHING
 • Jongvolwassenen zie ik veel in mijn praktijk tijdens hun studie, wanneer ze tegen dingen aanlopen of als ze net klaar zijn en keuzes moeten gaan maken ten opzichte van werk, huisvesting en levensinvulling. Zie ook de tab: COACHING.
 • Ook zie ik veel mensen met burn-out, opgebrand zijn is niet leeftijdsgebonden. Het is niet iets waar je gemakkelijk alleen uitkomt. Juist met hulp van een ander kun je weer kleine stapjes gaan maken richting rustig gaan bewegen, kleine veranderingen en uiteindelijk weer voluit leven. Zie ook de tab: COACHING.

In alle eerste gesprekken starten we door met elkaar kritisch te kijken naar het specifieke probleem of situatie en de mogelijke vraag achter jouw vraag.

Waarna er concrete stappen en resultaten besproken worden. Na de adviesgesprekken vertrek je met een uitgewerkte eerste stap. Tenslotte bespreken we op welke (praktische) manier je nu verder kunt, een langere termijnvisie.

Advies
Zakelijk
De juiste mensen op de juiste plekken

Ik ga er altijd vanuit dat de mogelijkheden en verschillende krachten voor een goede oplossing al aanwezig zijn. Zowel op persoonlijk vlak als op organisatieniveau. Binnen een organisatie wil je soms nog beter gebruik maken van de mensen en middelen die je al tot je beschikking hebt. Of hierin desgewenst een verandering aan te brengen. Kort gezegd: Samenwerken (De juiste mensen op de juiste plek).

Ik bied advies op maat, op het gebied van:

 • Visie- en strategieontwikkeling
 • Procesbegeleiding/ontwikkeling
 • Advisering ten aanzien van (cultuur) verandering binnen een team of bedrijf
 • Loopbaanbegeleiding
 • Motiveren en inspireren van medewerkers
 • Zaken ten aanzien van ziekteverzuim
 • Persoonlijke ontwikkeling van medewerkers
 • Samenwerken

Wat ik ook gemerkt heb (uit ervaring) is dat het niet altijd makkelijk is om vanuit managementniveau precies dat op je medewerkers over te brengen, wat voor jou/jullie zo logisch is. Dat jullie visie en missie door je hele organisatie gedragen wordt. Dat het invloed heeft op de cultuur van je organisatie en daardoor ook op de uitstraling naar buiten. Hoe groot of klein je organisatie is, de uitdagingen zijn vaak van dezelfde aard. Soms heeft het net een iets andere aanpak nodig. Dat geldt ook voor veranderingen in je bedrijf. Hoe zorg je dat je draagvlak krijgt? Dat medewerkers elkaar stimuleren met die veranderingen om te gaan. Zodat jij hierin geen top-down beleid hoeft te voeren, maar dat medewerkers zelf die verantwoordelijkheid voelen. Jij je bezig kunt houden met alle zaken die voor jouw bedrijf van belang zijn aan de top en het overige werk gedragen wordt door verantwoordelijke en betrokken medewerkers. En zo zijn er nog uiteraard wel meer uitdagingen binnen organisaties en teams.

 

Mijn kwaliteit ligt hierbij in het “out of the box” denken. Net even andere “wegen” opzoeken die je (mogelijk) normaal niet zo gauw zou bewandelen. Ik ga er hierbij uiteraard vanuit dat ik met professionals werk, dus werken we nauw samen om jouw bedrijf echt jouw bedrijf (weer) te laten zijn. Met de waarden, missie en visie die jij voor ogen hebt. Wellicht wil je die missie en visie nog wel wat aanscherpen. Mijn begeleiding bestaat uit het meenemen van mijn ervaring als leidinggevende op verschillende plekken en mijn werk als trainer en coach in verschillende bedrijven.

Meer informatie?
Laat een bericht achter, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op en bespreken we jouw wensen.

  Adres:

  De Genestetstraat 10

  2612 RM

  Delft

  Telefoon:  +31 (0)15 889 69 63

  bb

  KvK: 65974344

  © Copyright 2020 AanJager Coaching
  Privacy Instellingen
  Wanneer u onze website bezoekt, kan het zijn dat we informatie opslaan, meestal in de vorm van cookies. Het blokkeren van onze cookies kan van invloed zijn op het juist functioneren van de site en de mogelijkheden die we bieden.
  X