AanJager Coaching
Jongeren van 12-15 jaar

Een individueel traject waarbij je jouw kwaliteiten verder kunt ontwikkelen.

je leeftijd en jij

Jongeren van 12 tot en met 16 jaar. Dat is best een verschil in leeftijd, bovendien is het ene kind van 13 het andere kind niet. Maar rond deze leeftijd heb je wel wat overeenkomsten. Je gaat van de basisschool naar de middelbare school. Misschien moet je daar (verder) naartoe fietsen. Veel kinderen op je nieuwe school ken je nog niet. Je maakt wel of geen nieuwe vrienden. Komt ook nog in de pubertijd, wat betekend dat je lijf verandert, maar door al die ‘klotsende’ hormonen kan het soms ook in je hoofd wat rommelig worden. Misschien heb jij last van je stemming, de ene keer blij de andere keer boos en dan weer verdrietig, of je voelt juist helemaal niets. Die hormonen doen een hoop! Meer dan je denkt. Soms is het fijn om even met iemand te praten die je weer verder kan helpen.

Als je bij mij komt gaat het om jou, om wie je bent, om wat je doet en om wat jij nodig hebt.

Als je wil weten wat ik voor je kan betekenen, kun je het beste zelf of samen met je ouders contact met mij opnemen, dan spreken we iets af en dan kletsen we gewoon eerst even. Dan leer je mij ook gelijk een beetje kennen en kan je zien of wij het met elkaar kunnen vinden, of misschien wel niet, dat is ook okay. Soms heb je een ‘klik’ met iemand en soms niet. Natuurlijk ga ik er van uit dat die klik er wel is. Onderaan deze pagina staat hoe je contact met me op kunt nemen. Bovendien kan je hieronder eerst iets lezen over gevoelens en wie ik ben.

Hoe zit dat met gevoelens?

Gevoelens zijn een breed begrip. Het zijn er vele. Misschien herken je er toch één of meerdere hieronder:

 • Steeds meer dingen zelfstandig mag/moet doen en dat soms nog heel spannend vindt?
 • Soms nog wat zelfvertrouwen mist om bepaalde dingen aan te gaan?
 • Het gevoel hebt dat je er (niet altijd) bij hoort?
 • Je soms zo alleen kan voelen?
 • Regelmatig van die wisselende emoties hebt? Het ene moment heel gelukkig en het andere moment helemaal niet?
 • Jezelf niet altijd “knap” vindt of vindt dat je er goed genoeg uit ziet?
 • Jezelf niet altijd leuk vindt?
 • Afscheid nemen best moeilijk vindt, bijvoorbeeld van je vrienden op de basisschool?
 • Je nu zoveel vrienden hebt dat je een heel klein beetje vergeet te leren of huiswerk te maken?
 • Het nog niet altijd zo makkelijk vindt om nieuwe vrienden te maken?
 • Het gevoel hebt dat je ergens niet bij hoort?
 • Je nog niet precies weet wat je mening is over verschillende dingen?
 • Je nog niet altijd je mening durft uit te spreken?
 • Je je niet altijd kunt concentreren, terwijl je dat wel zou willen?
 • Je regelmatig afgeleid raakt door geluiden of bewegingen die in je omgeving (of verder weg) plaats vinden?
 • Af en toe zo’n onrustig lijf hebt? Van die wiebelende benen of armen?
 • Een vol hoofd hebt. Soms vol met allemaal gedachten en soms vol met dingen waarvan je niet eens precies van weet wat het is?
 • Als je iets doet, het wel heel graag heel goed wil doen?
 • Je verliefdheid best ingewikkeld vindt?
 • Het soms best lastig vindt om met je emoties om te gaan bij bijvoorbeeld verlies of rouw?
 • Zo bezig bent om te ontdekken wie je nou eigenlijk bent?
Hoe is dit voor jou? Staan er dingen bij die je herkent? Of is er bij jou iets anders? Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal!

Wie ben ik?

Ik werk met jongeren door, samen (eventueel samen met je ouders) doelen vast te stellen:

 1. Wie ben ik?
 2. Hoe werk ik?
 3. Wat heb ik nodig?

Samen hebben we het er steeds over of we nog op de goede weg zijn of dat we misschien iets moeten bijstellen. Jij en ik spreken af wat ik wel of niet met je ouders bespreek. Ik vind het heel erg belangrijk dat jij je veilig voelt bij mij, dat je je vrij voelt om alles te zeggen wat je wil zeggen. Pas dan kan je echt stappen maken. Dus je hoeft niet bang te zijn dat ik zomaar van alles tegen je ouders ga zeggen. Zij willen wel vaak weten hoe het gaat. Wij bespreken dan samen wat ik hierover zeg. Jij hebt uiteraard de vrijheid alles tegen je ouders te zeggen of te vertellen over het proces waar je doorheen gaat. De ene jongeren deelt dit graag met zijn/haar ouders en de andere houdt het liever voor zichzelf.

Toen ik 13 jaar was zat ik niet zo lekker in mij vel. Ik zat in de tweede klas van de middelbare school. Ik kon niet goed uitleggen waarom ik me niet zo fijn voelde. Ja, ik was en werd gepest, maar ik had het gevoel dat het iets anders was wat mij dwars zat. Ik voelde me gewoon niet echt gelukkig. Ik woonde toen in een klein dorp en van coaches hadden ze nog nooit gehoord. Mijn moeder vond het dus een goed idee dat ik naar een psycholoog zou gaan. Ik wilde wel geholpen worden, dus ik ging. Het liep op niets uit. De psycholoog bleef maar vragen wat voor probleem ik nou eigenlijk had en wat ik wilde. Dat wist ik helemaal niet! Ik moest daar huilen. Niet omdat ik verdriet had, maar van onmacht dat ik niet kon vertellen wat er mis was. Nu weet ik dat ik pech heb gehad. Dit was niet de juiste persoon voor mij die mij echt verder kon helpen. Misschien is hier ooit wel stiekem een zaadje geplant dat ik later zoiets zelf ging doen 😉

Veel later toen ik al volwassen was en zelf kinderen had, kwam ik gelukkig wel de juiste coach tegen. Ik heb toen zoveel geleerd over mezelf en wie ik eigenlijk ben, hoe mijn brein werkt en wat ik echt zelf wil, terwijl ik al volwassen was. Wat gun ik het jou om zo vroeg mogelijk in je leven al iemand tegen te komen waar je echt iets aan hebt en die jou daadwerkelijk verder kan helpen.

Ik vind het zo fijn om jongeren verder te helpen. Deze leeftijdsfase kan echt een lastige periode zijn en vaak zelfs nog iets langer duren, de fase van pubertijd. Buiten de pubertijd, de veranderingen van school enz, kun je ook nog anderen dingen tegenkomen. Door je leeftijd ben je je steeds meer bewust van de dingen die gebeuren. Dingen om je heen en ‘dingen’ van jezelf. Ik vind het dan fijn om je juist op dit moment in je leven tools (gereedschap voor je brein) aan te reiken die je helpen om weer verder te kunnen. Tools waar je de rest van je leven plezier van hebt. Natuurlijk zal je in je leven nog wel eens tegen iets aanlopen, maar dan ben jij degene die al in bezit is van die handigheidjes en kan je ze altijd blijven gebruiken, wanneer je ze nodig hebt.

Ben jij er klaar voor om jezelf (nog) beter te leren kennen?
Nog beter weten wie je bent, wat jij wil, wat jij belangrijk vindt en wat je hiervoor nodig hebt? Dan ben je méér dan welkom! Meld je hieronder aan voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.
Meer informatie?
Laat een bericht achter, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op en bespreken we jouw wensen.

  Adres:

  De Genestetstraat 10

  2612 RM

  Delft

  Telefoon:  +31 (0)15 889 69 63

  bb

  KvK: 65974344

  © Copyright 2020 AanJager Coaching
  Privacy Instellingen
  Wanneer u onze website bezoekt, kan het zijn dat we informatie opslaan, meestal in de vorm van cookies. Het blokkeren van onze cookies kan van invloed zijn op het juist functioneren van de site en de mogelijkheden die we bieden.
  X